Nu ik enkele weken in Zweden ben geweest heb ik al aardig de kans gehad om het land te verkennen en leuke plaatjes te schieten. Ik wilde oa. verschillende kanten van de Stockholmse Archipel – in Zweden Stockholm Skärgården genoemd – vastleggen. Dicht bij de stad is zijn de eilanden ofwel bebouwd ofwel bebost, maar meer naar buiten toe worden ze steeds kaler en ruiger. Het eiland Landsort (ook wel Öja genoemd) ligt aan het uiterste zuiderlijke rand van de eilanden groep, en behoort duidelijk tot de laatste catagorie.

Nu hou ik wel van ruige landschappen, dus plande in een nacht op het eiland – om zo optimaal van het avond en vroege ochtend licht gebruik te kunnen maken. Al bij aankomst bij de veerboot bleek ik ook nog eens getrakteerd te worden op een behoorlijk stevige wind, waardoor regelmatig tot 2m hoogte opgestuwde golven zich met veel gespetter op de rotsen te pletter sloegen.

Het vergde uiteindelijk nog veel geduld en herhaling om de juiste momenten te pakken te krijgen, maar uiteindelijk leverde het mooie plaatjes op. Onderstaand een 3-tal van de avond.