Het vinden van een gelegenheid om een chique landschapsfoto te schieten valt niet altijd mee. Feitelijk had ik er al weken geen tijd voor gehad, óf het weer was dermate bagger dat het niet veel zin had.

Gelukkig viel het eea. precies op zijn plek tijdens een autoritje van Emmen naar Groningen. Bij Haren aan het Hoornsemeer ligt een fotogeniek molentje, genaamd “De Helper”, dat ik al eens eerder via internet gespot had.

Op precies het goede moment kwamen we hier langs. Het was het einde van de middag en het licht was al mooi zacht geworden. Daarbij was er ook nog eens een mooie wolken lucht. Door de wind waren er wel wat kabbelende golfjes op het water waar ik minder blij van werd, maar met een 10-stops ND filter kon ik de belichtingstijd oprekken tot 30 seconden en werd het water lekker zacht.

Thuis gekomen nog wat oppoetsen in Photoshop en voilá, een niet onaardige foto – al zeg ik het zelf.

Hopelijk komt het volgende foto moment toch wat eerder…