Het geeft een hoop ellende op de weg, maakt fietsen een gevaarlijk avontuur en verplicht menig oudere medemens tot enkel binnen blijven. En zo zijn er nog wel meer nadelen aan sneeuw te verzinnen. Maar voor de fotograaf (en zeker de liefhebber van landschappen) is het één groot feest!

Dus kon ik het echt niet laten om een middagje in de sneeuw te spelen op het Kootwijker zand, één van mijn favoriete lokaties. Helaas was het de gehele dag bewolkt en grijs, niet mijn favoriete weer.

Uiteindelijk kon ik er gelukkkig nog wel een aantal plaatjes schieten die ik wel de moeite van bijna 2 uur in de auto terug glibberen vond. Hier alvast eentje daarvan.

Er lag een aardig laagje sneeuw, maar her en der stak er toch nog wat zand uit. De kleur en struktuur van de sneeuw over het zand vond ik erg mooi, ik koos er daarom hier voor om dit goed in beeld te brengen. Ik heb de foto bewerkt tot twee verschillende versies, waarvan een in kleur en een in zwart/wit. Meestal ben ik geneigd kleuren foto’s mooier te vinden dan z/w, maar in dit geval ben ik er niet zo zeker van…