Omdat het nou eenmaal een mooi gebied is én er niet elke dag van het jaar sneeuw ligt, ben ik nog maar eens terug gegaan naar het Kootwijkerzand. Of eigenlijk: twee keer, een keer aan het einde van de middag en een keer ‘s ochtend vroeg. Beide keren was het erg de moeite waard!

Door het verstuiven waren heel mooie strukturen ontstaan van zand en sneeuw, daarbij was het licht op beide momenten bijzonder mooi. ‘s middags omdat het langzaam begon open te trekken -met zware luchten boven het hoofd en doorkomend zonlicht aan de horizon- en ‘s ochtends was er een zonsopgang zoals je die niet vaak ziet.

In deze blog: de middag foto’s.

Hier was het nog flink bewolkt, op een lange strip aan de horizon na. Het gevolg was heel zacht en warm licht dat onder een lage hoek over het landschap streek. De strukturen in het zand en de sneeuw kwamen hierdoor heel mooi naar voren, en en besloot deze met een vrij laag standpunt en flink veel groothoek deze strukturen goed in beeld te brengen.

De omstandigheden zijn hier vergelijkbaar met de eerste foto, alleen waren de strukturen hier nog meer bizar. Ik nam een extra laag standpunt zodat deze heel prominent in beeld kwamen.

Bij deze foto was het ondertussen al een flink stuk opgeklaard. Ook hier waren heel mooie strukturen te zien, welke ook nog eens verlicht waren door de zon die door de boompjes op het heuveltje viel.

Bij deze foto was het nagenoeg volledig open getrokken, en er scheen een lekker zonnetje. Het enige dat achter bleef in de lucht waren wat hele lichte nevel wolken, welke ik mbv. een polarisatie filter er lekker uit kon laten springen. Meer info over het gebruik van een dergelijk filter vind je in één van mijn FOTOTIPS