Al lang heb ik de wens om landschappen ook ‘s nachts met een sterrenhemel te fotograferen. Omdat het een erg tijdrovende klus is, kwam ik er niet echt aan toe om er serieus mee aan de slag te gaan, maar onlangs kwam het er toch van!

Op de Veluwe liggen nog wel een paar mooie plekken die ook nog eens vrij donker zijn, en ik koos een zandverstuiving met een paar mooie Vliegdennen als decor. Ter plaatse zette ik de camera op statief, en liet deze achter elkaar opnamen maken van 5 minuten. Ondertussen ging ik wat in de weer met een zaklampje, om zo de voorgrond ook nog wat in het licht te zetten.

Later thuis maakte ik in photoshop van de in totaal 14 belichtingen weer één foto, met het onderstaande resultaat. Altijd een spannend moment, omdat je dan pas te zien krijgt hoe het eindresultaat eruit komt te zien… en ik was positief verrast! Nog niet helemaal zoals ik het wilde, m.n. het verlichten met een lampje had minder effect dan gehoopt. Maar toch was ik voor deze eerste serieuze poging erg tevreden met de foto.

Het smaakt naar meer, dus wordt zeker vervolgd..!