Onlangs nog een keer op pad gegaan om in het donker te fotograferen en deze keer ging het richting Kootwijkerzand. Een avond eerder moest ik als gevolg van het beslaan en bevriezen van mijn lens (er was een prachtige ijsbloem op verschenen) onverrichte zaken weer huiswaards keren. Een paar pocketwarmers met een paar elastiekjes tegen de lens gedrukt was gelukkig precies genoeg om hetzelfde probleem niet nog een keer te krijgen, waardoor ik nu wel lang kon door blijven fotograferen.

Helaas kreeg ik deze keer te maken met steeds binnendrijvende bewolking en begon het rond elf uur zelfs te sneeuwen. Gelukkig kon ik nog wel de onderstaande foto maken. Ditmaal 18 foto’s van 4 minuten, waarbij ik in de laatste paar foto’s ook de voorgrond en de boom in iets verderop heb uitgelicht met een zaklampje. In photoshop werden de foto’s samengevoegd tot één foto van ruim een uur belichting.

Al met al vind ik het toch wel een geslaagde foto geworden, het beetje bewolking vind ik zelfs wel een extra interessante vulling in de lucht geven.